Indicaties

Mijn praktijk is gericht op bio-energetische mondzorg, en de lichamelijke klachten die daarmee in verbinding staan.

  • Gebit en tandvleesproblemen

  • Voedsel intolerantie, allergieën

  • Spijsvertering/stoelgang

  • Vermoeidheid en slaapproblemen

  • Stijfheid, slechte doorbloeding

  • Maag-darm kanaal

  • Blaas en nieren

  • Huidproblemen

  • Hormonale disbalans

Diagnostiek

EAV meting

Met de Electro Acupunctuur Voll-meter (EAV) is het mogelijk om een pijnloze meting te doen van de verschillende meridiaan-punten (Qi stroom) op handen, voeten en gezicht. Reinhold Voll een Duitse arts ontwikkelde in 1951 de Electro acupunctuur nach Voll uit de meridiaan-leer die een onderdeel is van de acupunctuur, een behandelmethode uit de traditionele Chinese geneeskunde.

Bij deze meting kijken we vooral naar de meridianen en acupunctuur-meetpunten die verbonden zijn met de organen, hormonale systemen en het gebit.
Onder andere de hypofyse, schildklier, alvleesklier, eierstokken, de bijnieren enz. Als deze systemen uit balans raken kunnen zich daaruit allerlei fysieke klachten ontwikkelen.

Er is de laatste jaren veel wetenschappelijk onderzoek gedaan op het gebied van biofotonen, het biofoton is een foton (lichtdeeltje) dat wordt uitgezonden door levend weefsel. De biofotonen emissie gaat samen met weefsel regeneratie, zodra er pathologische verstoringen optreden in het weefsel worden er geen biofotonen meer uitgezonden. Uit wetenschappelijk onderzoek ( Universiteit van Utrecht) komt naar voren dat de biofotonen emissie in nauwe verbinding staat met de zuurstof beschikbaarheid binnen de cel. Chronische stress, intoxicatie en ongezonde leefwijzen hebben invloed op de zuurstof huishouding. Biofotonen zijn een zwakke straling die met gevoelige apparaten gemeten en zichtbaar gemaakt kunnen worden. In deze biofotonen fotografie zien we dat er meer fotonen activiteit plaatsvindt aan de uiteinden van vingers en tenen in vergelijking met de rest van het lichaam, deze accumulatie plaatsen komen exact overeen met de acupunctuur-meridiaan-meetpunten (Qi stroom in de traditionele Chinese geneeskunde) in de EAV. 

BEHANDELING

Na de intake is het mogelijk in een vervolgconsult de afwijkingen uit de EAV meting te behandelen, dit kan door middel van (electro) acupunctuur setjes. Door het zetten van deze setjes stimuleren we de onderliggende Qi / biofotonen en kunnen we de afwijkende metingen gevonden op de meetpunten en meridianen ontstoren en weer in balans brengen. Als ondersteuning van deze behandeling kunnen orthomoleculaire suppletie, klassieke homeopathie en aanpassingen in het dieet worden ingezet, of doorverwezen worden naar (AVIG)arts, (Bio)tandarts of andere behandelaar.

Allergie meridiaan

De allergie meridiaan is een meridiaan die over de middelvinger loopt. Met een EAV meting kunnen we zien of deze uit balans is. Indien de allergie-meridiaan uit balans is kan dit de oorzaak zijn van uiteenlopende chronische lichamelijke klachten. Er kunnen (verborgen) intoleranties/allergieën zijn, bijvoorbeeld voor bepaalde voedingsmiddelen, pollen of stof, metalen, E-nummers enz. Hierdoor kun je last hebben van vermoeidheid, terugkerende hoofdpijn, maag en darm problemen, problemen met de huid of pijnlijke gewrichten en spieren. Indien er sprake is van een voedselintolerantie is het mogelijk om door middel van een eenvoudige bloedtest de oorzaak van deze allergie op te sporen (de bloedtest is niet inbegrepen bij de consultprijs en dient u zelf aan te vragen bij een externe aanbieder)

Bio-energetisch Dental Check-up

Het is mogelijk om bij IDC Tandartsen (BiTT) waar ik samenwerk met een bio-integrale tandarts om een Dental check- up uit te laten voeren: https://www.integrativedentistrycenter.com/nl/bio-integrale-tandheelkunde

Tijdens een Dental Check-up worden naast de meridianen op handen en voeten ook bepaalde meridianen op het gezicht doorgemeten met de EAV meter, die in verbinding staan met je tanden en kiezen (elementen). Bij dit consult is een Biologische tandarts aanwezig die het gebit inspecteert.

Tandheelkundige behandelde elementen en elementen met klachten worden EAV doorgemeten en vervolgens wordt de verbinding van deze elementen onderzocht in relatie met de onderliggende orgaan-meridianen en hormoonpunten. In veel gevallen kunnen verwaarloosde, wortelkanaal behandelde, zieke of a-vitale elementen in het gebit ten grondslag liggen, en/of de oorzaak zijn van fysieke klachten en vice-versa.

Na de Check-up kunt u een advies krijgen voor het inzetten van orthomoleculaire supplementen, homeopathie, aanpassingen in de voeding vanuit de Traditionele Chinese Geneeskunde en/of doorverwijzing naar een andere behandelaar, dit om het behandelproject wat in overleg met u en de bio-integrale tandarts wordt ingezet na de check-up te ondersteunen. Een vervolgconsult loopt dan samen met de volgende halfjaarlijkse controle bij de Biologische tandarts, mits de cliënt zelf aangeeft sneller gebruik te willen maken van een vervolgconsult.

U kunt bij ons ook terecht voor een second opinieonderzoek en met ons diagnostisch-behandelplan terug naar uw eigen tandarts en of behandelaar.

Ik behandel geen acute, ernstige gezondheidsproblemen. Voor acute situaties en ongelukken dient u altijd contact op te nemen met uw arts, doktersdienst, en/of ziekenhuis. Bij levensbedreigende situaties altijd 112 bellen.

DISCLAIMER BiTT, 2thecore en Gouden Helix

U wordt vriendelijk verzocht om deze disclaimer te lezen.

Het BiTT (Bio-integraal Tandarts Team) is een samenwerking tussen IDC Tandartsen en 2theCore. Er is geen sprake van dienstverband of enig andere belangenverstrengeling. Onze verantwoordelijkheden en verplichtingen zijn dan ook te allen tijde gescheiden van elkaar.

2theCore maakt gebruik van EAV diagnostiek en de Gouden Helix. De EAV (Elektro-Acupunctuur volgens dr. Voll) methode is ontwikkeld op basis van Oosterse geneeskunde. de Gouden Helix is geoctrooieerd door Alexander Kruijtbosch (2thecore natuurgeneeskundig therapeut) in 2016 en kan worden ingezet door een (bio)tandarts als parapulpaire stift binnen de wortelkanaal behandeling.De EAV methodiek en de Gouden Helix zijn niet wetenschappelijk verifieerbaar/ bewijsbaar volgens de huidige onderzoeksmethodieken van de reguliere Westerse geneeskunde. Hierdoor wordt de EAV methodiek en de Gouden Helix niet gezien als wetenschappelijk bewezen.

In het kader van ons onderzoek naar veilige en effectieve methoden voor bio-integrale geneeskunde en tandheelkunde zullen wij voor de behandeling uw toestemming vragen om uw (geanonimiseerde) gegevens te mogen gebruiken.

Ook willen wij u op de hoogte stellen dat zowel IDC Tandartsen als 2theCore natuurgeneeskundig therapeut, zoals alle andere zorgverleners een inspanningsverplichting hebben en niet aansprakelijk zijn voor de diagnose en de uitkomst van de behandeling.